YVONNE: Vanaf dat ik kon praten, zong ik al gelijk de sterren van de hemel.
Mijn zusje en ik zongen vroeger heel vaak, mijn moeder nam dat altijd op op zo’n ouderwets cassettebandje. Superleuk! Ook mijn opa nam ons gekrakeel op, toentertijd nog met een echt oude bandrecorder. We hadden er altijd veel plezier in. In mijn jeugd, die ik doorbracht in Harderwijk, heb ik altijd veel geluisterd naar popmuziek, ik was vooral weg van popartiesten zoals Phil Collins, Billy Joel, Elton John, Michael Jackson en vele vele anderen. Maar ik kon ook heel erg genieten van bands als Supertramp, Dire Straits, Foreigner, A-Ha en later Queen.
Toen ik de film Grease had gezien was ik op slag verliefd op John Travolta en was ik fan geworden van Olivia Newton John. Ik wilde er net zo uitzien als zij en net zo goed zingen als zij.
Vanaf mijn 15e zing ik al bij een koor. En had toen ook al de ambitie om solo te zingen. Toen dat een keer aan de orde was, was ik zoooooo zenuwachtig, maar de wil en de drang om tóch zonder koor een stuk te zingen, overwon de zenuwen.
Eenmaal naar Heerenveen verhuisd ben ik natuurlijk weer bij een koor gaan zingen. En via een solo in de kerk kwam ik in contact met een organist die ook in een band speelde. Toen die band op zoek ging naar een nieuwe zangeres, hebben ze mij benaderd. En zo ben ik als zangeres bij "Dr. Bee and the Kingmen" terechtgekomen. Toen Dr. Bee ermee stopte, ben ik natuurlijk op zoek gegaan naar een nieuwe band, en zo zing ik nu met veel plezier bij Plan-B!