Rockcoverband PlanB

HOME          DE BAND          NIEUWS          AGENDA          MEDIA           CONTACT


"Doarpshûs "Us Boppeslach", Turns.  (04/02/2024)
 
Onze gitarist Gerke woont in Turns, en als de lokale toneelvereniging een uitvoering heeft met na afloop muziek is het logisch dat Plan-B daarvoor ook een keer wordt gevraagd. En uiteraard doen we dat graag ! Turns is een klein plattelandsdorpje onder de rook van Sneek, maar als daar iets wordt georganiseerd, dan loopt het hele dorp uit. Met zo‘n tweehonderd bezoekers was het dorpshuis afgeladen vol. Na de toneelvoorstelling en de onvermijdelijke trekking van de grote loterij waren wij aan de beurt. Blijkbaar hadden de Turnsers na de donkere winter heel wat om bij te praten want wij kwamen met de band maar amper (of niet eens... ) boven het geroezemoes van het publiek uit. Na de pauze hebben we het volume dan ook maar wat opgeschroefd om attentie te krijgen, en dat hielp, want vanaf dat moment werd er ook volop gedanst. Toen wij de setlist hadden uitgespeeld kon men er nog steeds geen genoeg van krijgen en hebben we nog een aantal nummers op herhaling als toegift gespeeld. Turns en alle Turnsers bedankt voor een geweldige avond en wie weet komen we er nog wel een keer terug !

 
"Battle of the Bands", Bolsward.  (14/10/2023)
 
Deze Bolswarder versie van "the Battle of the Bands" bestaat uit drie voorrondes met elk drie lokale bands waarvan er telkens één naar de finale gaat, de vierde finalist wordt bepaald door een "wildcard".
In onze voorronde moesten we het opnemen tegen een punkband ("Bad-Speed-Boys") en een funkband
("The Vivid"). Het lot bepaalde de volgorde van optreden en Plan-B kwam daarbij als laatste uit de koker.
Helaas hadden we wat technische aanloopproblemen waarbij de eerste nummers niet goed uit de verf kwamen. De tweede helft van ons "blokje" ging stukken beter en dat kwam dan ook terug in het juryrapport. Tevens vond de jury het stoer dat we het aandurfden om "Angry" van de Rolling Stones te spelen terwijl dit nummer nog maar net "uit" was. Maar ondanks die pluim voor ons, gingen de Bad-Speed-Boys er met de dag-winst vandoor.

 
"Motor Beleving Burgum", Burgum.  (15/07/2023)
 
Burgum was op deze 15 juli de "place to be" voor iedereen die houdt van ronkende motoren. "Motor-Beleving-Burgum" wordt georganiseerd door een aantal motor-fanatiekelingen die de Burgumers een leuke dag wil bezorgen, en door activiteiten zoals rondritten op trikes, en sponsoring proberen ze er ook nog een benefiet van te maken.
De opbrengst hiervan gaat naar het plaatselijke woon zorgcentrum, om de ouderen daar ook eens een mooie dag te bezorgen. Plan-B heeft hier uiteraard geheel belangeloos aan meegewerkt. We speelden ‘s middags tussen twee en vijf, terwijl het publiek en de ronkende motoren voor ons podium langs trokken. We hebben het qua weer super getroffen, het publiek op het tegenover liggende terras genoot de hele middag in het zonnetje. Onder ons laatste nummer begon het echter een klein beetje te druppelen. Wij konden onze spullen gelukkig nog droog inpakken, maar toen de volgende band nog maar net op het podium stond brak er een noodweer los waarbij de straten van Burgum in no time veranderden in rivieren. Gelukkig was het na een uurtje weer droog en scheen de zon alweer toen de muziekvrienden van Rockband Ten-4 voor het avondprogramma het podium beklommen. Het was een mooie dag ! Organisatie MBB bedankt voor de uitnodiging en we hopen dat we met ons optreden ook een bijdrage hebben mogen leveren aan een leuke dag voor de bewoners van woonzorgcentrum Berchhiem.
Jaap Kingma maakte deze "aftermovie" waarin wij ook nog voorbij komen !

 
"Back-to-Basic Festival", Oudeschoot.  (08/07/2023)
 
Het zit Plan-B niet mee met betrekking tot het  Back to Basics Festival  in Oudeschoot. Verleden jaar kon men niet lang genoeg doorspelen in verband met de tijd (vergunning tot 22.00 uur), vandaar in 2023 deze herkansing.
En wat was het geval: ook nu begonnen ze wederom een stuk later omdat o.a. de stroom uitviel. Met betrekking tot de aanvraag van de vergunning hadden we bij de gemeente de tijd al aangepast tot 23.00 uur. Dus dat was het probleem niet, maar je wilt ook rekening met de buurtjes ! Hoe dan ook, Plan-B begon uiteindelijk een stuk later, maar kon gelukkig de set spelen zoals ze dat graag wilden.
Deze band liet de menigte lekker dansen, en er werd fanatiek gehuppeld door menigeen. Nummers van de Rolling Stones, ABBA, The Clash en Fleetwood Mac kwamen voorbij en die doen het altijd goed in Aldskoat.
Plan-B bedankt dat jullie ook dit jaar weer van de partij waren. (Tekst overgenomen van de Facebook-pagina van het Back-to-Basics festival)

 
"Water Muziek Spektakel Akkrum".  (20/05/2023)
Een gerenomeerd watersportdorp als Akkrum is natuurlijk ideaal voor een cultureel vaarrondje. En al een tiental jaren is het hier de afsluiter van de  "Reuzedei",  een dag waarop alles in het teken van de duurzaamheid staat.
Nu is zo'n vaarrondje niet altijd even duurzaam, maar gezellig is het wel !!
Plan-B stond op een kruispunt van vaarwegen, waar regelmatig een opstopping van bootjes ontstond, maar dat vonden wij en het publiek helemaal niet erg, en er werd dan ook lekker meegedeind, getoeterd en gezongen !
Maar niet alleen het bootjesvolk, ook minstens zoveel publiek op de wal gaat bij de muzikale acts langs, het compilatie-filmpje wat hierbij geplaatst is, geeft een goede indruk van dit sfeervolle evenement.

 
"SISOSIG".  (13/01/2023)
TA-DAAA . . !!
Daar is ‘tie dan!
Uiteraard zien we nog wel "tig" verbeterpunten, maar we houden jullie niet langer in spanning en deze video mag van ons het Wereld-Wijde-Web op !
Nadat we weer een aantal maanden aan het schuren en schaven zijn geweest in de studio/oefenruimte, staan we nu te trappelen om weer "de wei in" te gaan, en komen we graag zingen, rocken en swingen op jullie feest, festival of kroegentocht.
Neem contact met ons op via de socials of de website (rockbandplanb.nl) en dan zien we jullie snel !

 
"Studio Sneek".  (30/11/2022)
 
Even een blik in "Studio Sneek", onze eigen home-base waar we wekelijks repeteren, plannen maken en over muziek kletsen..
Inmiddels is onze studio ook voorzien van alle middelen om professionele audio/video opnames te maken en eventueel te live-streamen.
Binnenkort hier op deze pagina het resultaat !
Plan B is powered by : buro360

 
"Harlingen Ongeschut", Harlingen.  (10/09/2022)
 
Wie nog nooit "Harlingen Ongeschut" heeft meegemaakt zal blij verrast zijn door dit unieke vaarfestijn. Elk jaar op een zaterdag in september (is afhankelijk van het tij..) sluiten ze hier de Sas (keersluis naar de waddenzee) en zetten de binnenste sluizen open, zodat er een rondje gevaren kan worden.
En dit wordt een kleurrijke optocht van feestelijk verlichte vaartuigen met daarin veelal bont uitgedoste gezelschappen. En onderweg kunnen ze dan genieten van alle muzikale en culturele acts, voor deze editie waren dat er een kleine twintig bandjes en artiesten.
Wij stonden op de kleine sluis aan de Rozengracht en hier moeten de vaartuigen in de ankers, omdat ze één voor één de sluis moeten passeren. Daardoor is het hier ook voor het publiek op de wal een favoriete plek omdat de stoet hier redelijk stagneert. Het was dan ook gezellig druk bij ons op de sluis !
Hier is een  impressie  van ons optreden, de hele aftermovie van het evenement staat  hier .

 
"Back-to-Basic Festival", Oudeschoot.  (02/07/2022)
 
Het was een mooie, warme, zomerse zaterdagavond op deze tweede juli, en wij mochten hier spelen als de afsluiter van het festival.
De eerste band speelde vanaf drie uur 's middags en wij stonden geprogrammeerd tussen 21.00 uur en 22.00 uur. Het programma liep helaas enigszins uit en toen wij al stonden te trappelen om het podium op te gaan, moest de voorlaatste act nog beginnen. Na overleg met de organisatie bleek ook nog eens dat de vergunning om 22.00 uur afliep, dus dan bleef er voor ons maar weinig tijd meer over. Uiteindelijk hebben we er toch nog lekker kunnen spelen, zij het wel de "best of" van onze setlist.
Na nog een laatste toegift op speciaal verzoek van de organisatoren, mochten we de "Knaak en de bos wuttels" in ontvangst nemen.
Back-to-Basic Festival   bedankt voor het organiseren en  Musykfabryk  bedankt voor de perfecte techniek !

 
"Tsjillen in de Sloep", Bolsward.  (03/06/2022)
 
In theorie is dit het eerste openbare optreden van de band Plan B geweest !!
Bij dit muzikale/culturele vaarrondje door Bolsward hadden we de tent opgezet op de Turfkade en onze "buren" hadden gezellig het terras en de BBQ ook maar op de waterkant gezet.
Bij dit soort optredens spelen we met eigen licht en geluid, dus voordat we aan de soundcheck toe zijn, is er al heel wat gebouwd en zijn er technische hobbels overwonnen.
De start van het vaarrondje was om 21.00 uur, maar voordat de "vloot" bij ons langsvoer duurde nog even, wel was er al lekker veel publiek op de wal.
De stichting  "Tsjillen"  organiseert in,- en rond het Pinkster weekend watergerelateerde culturele activiteiten in Bolsward, dit als opmaat naar de fiets-elfstedentocht op de Pinkstermaandag. Plan B heeft hier met veel plezier aan mee gewerkt en wat ons betreft is het voor herhaling vatbaar !